lediga tjänster

Ansgars fritids söker vikarier
Jobba som vikarie på Västerås bästa fritids!

Om oss 

Ansgars fritids är ett av Västerås få fristående fritidshem. Vi håller till i Ansgarskyrkans lokaler och har Ansgarskyrkan som huvudman men bedriver en icke-konfessionell verksamhet. Vi tror på lärande genom lek, rörelse och spänning och använder äventyrspedagogik som grund i vårt arbete. 

Vi som jobbar här är ett glatt gäng med stort intresse för barn och pedagogik och nu söker vi dig som vill arbeta som vikarie tillsammans med oss.   

Vem är du 

Vi tror att du liksom oss 

– är positiv, engagerad och flexibel  

– har lätt för att samarbeta  

– är intresserad av att arbeta med inlärning på ett lekfullt sätt 

Tjänsten 

Jobbet som vikarie innebär att du på kort varselofta samma morgon, ersätter ordinarie personal. Ibland på kortare uppdrag men också vid lov, studiedagar och i semestertider. Planerade aktiviteter och utrymme för spontanitet gör jobbet både utmanande och utvecklande. 

Att vara vikarie på Ansgars fritids ger dig möjlighet att vara en förebild för barn från förskoleklass till årskurs 6 före och efter skoldagen.På fritids lär sig barnen socialt samspel genom lek, idrott och kreativa aktiviteter. Din roll är att stötta och avlasta den ordinarie personalenoftast i nära samarbete med dem. Vanligtvis finns en planering, men ibland är förutsättningarna annorlunda och då är det bra att vara kreativ och kunna tänka om! En viktig del av jobbet handlar om att hantera relationer med elever, mellan elever och med föräldrarom att lyssna, fråga, sätta gränser och uppmuntra. Uppdraget handlar alltid om att vara en vuxen förebild. 

Kvalifikationer 

Du som är 18 år eller äldre är välkommen att söka. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete på fritids eller skola, men det viktigaste är personliga egenskaper och lämplighet. 

För att få arbeta med barn krävs ett utdrag ur belastningsregistret, det ansöker du om hos polisen. 

Välkommen med din ansökan redan idag! Vi tillämpar löpande urval. 

Har du några frågor kan du kontakta vår verksamhetschef Jenny Hellström Carlsson på telefon 021-12 07 08, eller skicka ett mejl till kontakt@ansgarsfritids.se 

Bild på Jenny Personal Ansgars fritids

Välkommen med din ansökan

Skicka CV och personligt brev till verksamhetschef Jenny Hellström Carlsson, jenny@ansgarsfritids.se

Kontakta oss

Telefon: 021-12 07 08
E-post: kontakt@ansgarsfritids.se
Facebook: @ansgarsfritids
Verksamhetschef Tanya Fredriksson
tanya.fredriksson@ansgars.se
021-540 07 77
Pettersbergsgatan 32
724 63 Västerås

Ansgars fritidshem

Ansgars fritidshem välkomnar barn från och med förskoleklass upp till och med sjätte klass. Ansgars fritids är fristående, med Ansgarskyrkan som huvudman. Du anmäler dig till kommunen som vanligt. Avgiften betalas till kommunen och taxan är densamma som för de kommunala fritidshemmen

Stäng meny