Fritids för åk 1-3

Fritids för åk 1-3
Skratta, leka, skapa och uppleva

Dagen börjar med frukost och efter skoldagen får alla barn fylla på energin med mellis. Sedan fortsätter dagen med en blandning av lek och roliga aktiviteter, men också möjlighet till lugn och ro.

På Ansgars fritids finns det gott om plats för pyssel, hantverk och kreativitet. Glasmålning, att skapa med lera och trolldeg, tova ull och växtfärga är exempel på uppskattade aktiviteter. Det finns alltid möjlighet att vara kreativ och låta fantasin flöda efter sitt eget huvud, men ibland skapar vi också tillsammans i grupp. Då kan det bli allt från planeter med rymdvarelser till stora städer av mjölkkartonger.   

Att vara ute i naturen och upptäcka världen är också viktigt. Ansgars fritids har nära till skogsdungar där barnen bygger kojor, en gräsplan för fotboll, kubb och brännboll, och en egen lekpark med gungor och klätterställning. Fri lek blandas med planerade aktiviteter som skattjakt, femkamp, spårning och kamratövningar.

Bild på fritidsbarn som läser.
Bild på Ansgars fritidsbarn

Fem fördelar med Ansgars fritids

  • Trygghet är viktigt. Därför hämtas och lämnas de yngre barnen vid skolan, en promenad med plats för prat om både stora och små frågor. Pedagogerna passar även på att lära ut trafikvett.
  • Varje termin gör vi olika utflykter, som att gå på teater, besöka Vallby friluftsmuseum eller hälsa på nyfödda lamm.
  • Lekfulla rum där barnens fantasi får utlopp i olika rollekar, en viktig del i att bearbeta erfarenheter och imitera omvärlden.
  • Lyxmellis varje fredag.
  • Hög personaltäthet och vuxna som bryr sig.

Kontakta oss

Telefon: 021-12 07 08
E-post: kontakt@ansgarsfritids.se
Facebook: @ansgarsfritids Pettersbergsgatan 32 724 63 Västerås

Ansgars fritidshem

Ansgars fritidshem välkomnar barn från och med förskoleklass upp till och med sjätte klass. Ansgars fritids är fristående, med Ansgarskyrkan som huvudman. Du anmäler dig till kommunen som vanligt. Avgiften betalas till kommunen och taxan är densamma som för de kommunala fritidshemmen.

Stäng meny